Hrbtenica

Hrbtenica

15. marca 2021

Kdo ne pozna težav v hrbtenici?

-bolečine v križu ali vratnem in ramenskem delu
-bolečin v ledvenem delu
-bolečin v predelu lopatic

Koliko ljudi se poleg bolečine srečuje z išijasom, s hernijami, ipd? Ste med njimi tudi vi ali pa poznate koga, ki trpi zaradi teh bolečin? Sedaj si lahko pomagate energijska terapevtska masaža, posebej prilagojena za hrbet in hrbtenico, dela čudeže.

Vas zanima kako in zakaj je sploh prišlo do bolečin? Energijska terapevtska masaža hrbta in hrbtenice je eden izmed najučinkovitejših načinov, ki lajša oz odpravlja bolečine ter vzrok nasanka le-teh.

Zakaj pride do bolečin v hrbtu in hrbtenici?

Hrbtenica je naš steber . Nosi celostno telo in vsi padci, poškodbe, prevelike ali trajne obremenitve, nepravilna drža, tudi prehitri gibi ipd se odrazijo na njej. Pogosto so vse te stvari vezane na poklic….

Ali ste vedeli, da lahko bolečine v kolenu izvirajo zaradi težav v križu?

Če jih sproti ne saniramo, se nalagajo in sčasoma povzročijo težave. In ker je vsako hrbtenično vretence povezano z določenimi telesnimi deli, imajo lahko težave na določenem predelu pravzaprav izvor v hrbtenici. Morda se sliši neverjetno, vendar, če nas boli koleno, je lahko prava težava v križu… Naša hrbtenica si zaradi nalog, ki jih opravlja, nedvomno zasluži več pozornosti. In energijska terapevtska masaža hrbta in hrbtenice je eden izmed načinov, kako si lahko pomagate pri teh težavah oz. bolečinah.

Kako si lahko pomagamo sami?

Veliko lahko naredimo sami že s preprostim raztezanjem in s pravilnimi vajami za krepitev hrbtenice, ter z zadostnim pitjem vode. Občasna, energetska terapevtska masaža pa vse skupaj zelo pospeši… Hrbet obdelamo na različne načine, sprostimo in spotoma odpravimo stvari, ki se na fizičnem nivoju (npr. bolečine, zatrdline), sploh še nismo pokazale. Lak mi to čudovito?

Kaj je energetska terapevtska masaža hrbtenice in kakšni so njeni učinki?
Energetska masaža, kis e izvaja kar sede
Poskrbi tako za sproščanje, kot tudi za pomoč in odpravljanje številnih težav, ki se odražajo na našem hrbtu. Zaradi načina dela, zagotavlja optimalnega pristopa in rezultatov, se tovrstna masaža izvaja na mizi ali pa na posebnem masažnem stolu. Tak položaj telesa oz. izobčenost hrbta omogoča, da lahko pridemo do težko dostopnih predelov ob hrbtenici in jih res dobro obdelamo – vse od prvega vratnega vretenca pa do trtice.

Energetski pristop

Energetski pristop oz delo z energijo je učinkovito sredstvo za hitro lajšanje globljih bolečin, kjer se zaradi razbolelosti ali prehode bolečine predela ne da dobro zmasirati. Energetska masaža (terapevtska masaža) hrbta in hrbtenice vključuje prav ta energetski pristop, ki deluje zanesljivo in takoj ter je v veliko pomoč pri samem izvajanju terapije. Je zelo dobrodošel pristop pri prvem tretmaju in pri starejših, zakoreninjenih težav.

Energetska masaža hrbta in hrbtenice – kako pogosto jo izvajamo?

Že samo eno srečanje lahko izjemno pomaga, vendar pa se za čim boljše rezultate priporoča pet zaporedna srečanja, da se res korenito obdela hrbtenico in odpravi čim več težav – nato pa po potrebi. Odlična preventiva so mesečni tretmaji.

Sorodne vsebine