Hrbtenica

 

Hrbtenico delimo na tri glavne predele (vratni, prsni in ledveno-križnični). Največ težav se pojavlja v vratnem in ledvenem predelu, ker sta najbolj gibljiva in so sile, ki delujejo na male sklepe hrbtenice, diske in vretenca, največje. V predelu prsne hrbtenice, predvsem med lopatkami se pojavlja največ problemov zaradi sedečega dela in so ponavadi dokaj lahko rešljivi.

V okviru problematičnih predelov se terapevtska masaža hrbta osredotoča na vretenca in diske, kjer je dokazano največ težav.

Z rednimi obiski terapevta bolečine občutno omilimo in preprečimo poslabšanje stanja pri zelo hudih deformacijah.

Terapevtska masaža hrbta je edinstvena masaža, ki se lahko izvaja pri vseh lažjih ter težjih problemih in poškodbah Terapevtska masaža hrbta pomaga pri naslednjih problemih: stare poškodbe hrbtenice, posedanje vretenc, hernija diska, problematična degenerativna stanja, išijas, lumbago… Terapevtska masaža hrbta lahko lažje težave s hrbtom (vozli in bolečine zaradi statičnih položajev, usek oz. “heksenšus”) odpravi ali občutno zmanjša že po eni do petih masažah. Kronične težave, ki nastanejo predvsem zaradi degenerativnih sprememb ali poškodb v preteklosti, pa redna terapevtska masaža hrbta uspešno lajša.